Achterdeur Moestuin

Heerlijk, koken met seizoen producten, maar nog heerlijker als ze uit je eigen tuin komen! Met het aanleggen van onze tuin was één van mijn voorwaarden het creëren van een mini moestuin en een kruidentuin. Dit is goed gelukt, want ik kan vanuit het keukenraam zien wat we vanavond eten.

(tekst gaat verder onder de foto)

Op bovenstaande foto zien jullie het uitzicht vanaf de achterdeur. Vooraan staan de peultjes, gevolgd door een gele courgette, cherry tomaten, aardbeien, roma tomaten, zonnebloemen, groene courgette, komkommers, slabonen, en nogmaals een groene courgette. De laatste stokken zijn leeg. De bedoeling was om nogmaals slaboontjes te poten, maar die actie heb ik nog steeds niet van mijn lijstje gestreept. Resultaat: Lege stokken.

We zijn thuis met z’n drietjes, en ik en mijn dochter zijn dol op boontjes, dus volgend jaar komen er meer boontjes in de moestuin. De Kruidentuin bevind zich links van de achterdeur, hier kom ik later op terug.

Vanavond eten we slaboontjes, een Toscaanse carré en een gemengde salade met cherry tomaatjes. De courgettes op onderstaande foto bewaar ik voor een courgettesoep.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s