Pilea peperomioides

Goedemorgen!

Deze morgen een nieuwe blog over mijn lievelingsplant: De Pilea peperomioides, beter bekend als de Pannenkoekenplant of de Chinese Muntplant.

De plant komt oorspronkelijk uit China. Een Schotse Botanicus (George Forrest) en een Noorse missionaris (Agnar Espegren) hebben de plant vanuit China meegenomen naar Europa. De heer Espegren is in Noorwegen begonnen met het stekken van de plant. Mede door deze actie is de plant vanuit Scandinavië naar Europa gekomen (bron Wikipedia).

En gelukkig maar, want het is een graag geziene plant. De stam van de plant is wat ruw en donkerbruin, en daaruit komen prachtige groene bladeren aan een lange steel. Het ronde blad opzich is al prachtig om te zien, want daar waar het blad aan de steel vast zit, verspreid het zijn aderen door het blad. Deze aderen zijn goed zichtbaar en hebben allen dezelfde spinachtige structuur. Met een beetje geluk laat de plant ons witte bloemetjes zien, helaas nog niet bij mij.

Door deze plant ben ik zelf een fanatiek ‘stekkeraar’ geworden. Velen in mijn omgeving hebben een stekje ontvangen. Ik houd een logboek bij, wie wanneer een plantje heeft ontvangen en wanneer deze gestekt is. Een aantal mensen staan nog op de wachtlijst, maar het geduld wordt beloond, want ik heb weer vier nieuwe stekjes.  

Wil je meer weten over het stekken van de Pannenkoekenplant? Dan verwijs ik je graag naar mijn Do It Yourself pagina: https://greenofheart.nl/diy-pannenkoeken-plant-stekken/

Veel leesplezier en een fijne dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s