Modderen

Wat doe je met het nationale hitteplan en waarmee maak je kinderen super blij? Water en modder! Zo geschiede ook onze middag invulling van gisteren.

Mijn vriendin Daphne (Mini met kinderen) appte mij met de vraag of ik en mijn dochter mee wilden naar de Natuurspeelplaats in Wierden. Dit is een klimkuil die gerealiseerd is door Cool Nature als onderdeel van het klimaatprogramma van de Provincie Gelderland.

Wierden Natuurspeelplaats

Supergaaf en uiteraard passend in de ‘Groene’ gedachte. Eenmaal aangekomen zagen we een uitgestrekte speeltuin met veel zand, hout, bomen, maar helaas geen modder of water. Wat dachten we ook… dat er met 30+ graden modder zou zijn? Haha oeps. De kinderen hebben lekker gespeeld en geklauterd, maar ze kregen het warm en vroegen om de beloofde modder en water.

Op naar plan twee: Het Lageveld in Wierden. Het Lageveld is een recreatiepark waar jong en oud zich kunnen recreëren in en rondom natuurwater. Het is een groot meer, omringd met bomen, speeltoestellen, toiletten en horecagelegenheden. Naast het natuurwater hebben ze een kleuterbad die op spelende wijs is aangelegd.

We zijn rond 15.30 aangekomen bij het Lageveld, en tot onze verbazing waren er heel weinig mensen. We hadden keuze uit vele schaduwplekken en de kinderen konden ongestoord met alles spelen. Daphne en ik zijn beide het Hulsbeek gewend, dus we hadden drukte verwacht, vooral in de middag, gelukkig viel dit heel erg mee.

We zijn begonnen bij het peuterbad, maar al vrij snel vroegen de kinderen weer om de modder. Op naar de natuurvijver. Yes heel veel zand, water en lekkere zwarte modder. De kleutervijver is een afgezet gedeelte waar het water maximaal 80 centimeter diep is, door de droogte zat dit nu op +/- 40 centimeter. Dit in combinatie met de rust, maakte ons middaguitje heel overzichtelijk, verkoelend en relaxed.

Het Lageveld Wierden, de zwemvijver

Wil je meer informatie over de Cool Nature, het Lageveld of over Mini met Kinderen? Zie onderstaande pagina’s:

Cool Nature: http://www.coolnature.nl/over-cool-nature/over-cool-nature.html

Het Lageveld: https://www.hetlageveld.nl/

Mini met Kinderen: http://minimetkinderen.nl/

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Heb je leuke tips voor ons? Dan hoor ik het graag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s