Erve Brooks

Vandaag was onze eerste, maar ook één van de laatste dagen van September zonder agenda vulling. Ik hoor velen om mij heen dat de maand September een volgeplande maand is. Bij ons komt dit door een combinatie van scouting, schuttersfeesten, familie, vriendenuitstapjes en een bereikbare dienst. Gelukkig allemaal leuke dingen, ja zelfs mijn bereikbare dienst!

Een lege agenda is een heerlijk begin van de dag, maar ook een dag om gezamenlijk met het gezin te besteden. We zijn begonnen met een bak koffie bij één van de oma’s en vervolgens hebben we de auto gepakt naar Gelselaar (Achterhoek).

In Gelselaar vinden we één van onze favoriete plekjes: Pannenkoekenboerderij Erve Brooks.

Wegwijzer Erve Brooks

Erve Brooks is véél meer dan een pannenkoekenboerderij. Het is een grote speeloase in een landelijke omgeving voor klein en groot.

We zijn begonnen met een lunch op het terras. Quinty heeft zich ondertussen vermaakt op het luchtspringkussen en de kabelbaan. De lunchkaart biedt vele soorten pannenkoeken, patat met snacks en een aantal uitsmijters. Ook voor de niet vlees liefhebster een ruime keuze.

Met een volle buik zijn we begonnen aan het avonturen pad. Voor €3,50 per persoon krijg je een rugtas met een route, een pakje drinken en een stroopwafel. Laat het avontuur maar beginnen! Het is verstandig om voor de kleine avonturiers extra schone kleren mee te nemen. Er is een risico op vies worden.

Het pad is ongeveer 2 kilometer lang vol met hindernissen en natuur. Een omgevallen boom waar je doorheen kunt klimmen, hindernissen met touwen, een pondje, slootjes en een wilgendorp. Er zijn hindernissen voor kinderen, maar ook moeilijke hindernissen voor volwassenen, zoals bijvoorbeeld de postmanwalk. Wil je een hindernis niet beklimmen? Dan kan je er omheen lopen.

Aan het einde van de route kan je de handen wassen en vervolgens doorlopen naar de museumboerderij. Hier kunnen de kinderen nog een verassing uitzoeken en in de boomhut spelen. Ouders kunnen ondertussen op het terras zitten voor een kop koffie of thee. Dit hebben we uiteraard ook gedaan.

Op de terugweg naar huis staat er een fruit en groentekar langs de weg, iets verderop aan de Broekhuisdijk is er een bloemenpluktuin. Thuis hebben we onze eigen groente, fruit en bloemen, maar leuk voor een andere keer.

Al met al wederom een super geslaagde dag bij Erve Brooks. Ook nieuwsgierig geworden? Ga naar https://www.erve-brooks.nl/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s