Ribes Rubrum allias de rode zure bes

De rode zure aalbes is niet het meest geliefde fruit, vanwege de zure smaak, maar wel in ons huishouden! Het is namelijk het lievelingsfruit van onze dochter.

Samen lekker gekke bekken trekken en ondertussen vitamines binnen krijgen.

Nu kan ons geluk niet op, want sinds gisteren zijn we de trotse tuineigenaren van twee aalbes struiken! Mijn lieve collega Marleen, had twee van deze struiken in de tuin. De struiken moesten plaats maken voor een ander tuinplan, en vroeg mij naar belangstelling. Daar zeg ik uiteraard; ja graag’ op.

Alhoewel ik wel even moest zoeken naar een plekje in de tuin. Eén struik wilde ik plaatsen in de moestuin, maar dat vond Kelvin geen goed plan, want dat zou betekenen dat de groente oogst minder wordt. Stom dat ik daar zelf niet aan gedacht had.

Of zal ik één struik op de plek van de wilde bloemen poten? Dit was ook geen goed plan, want een gedeelte van de bloemen staat nog in bloei, en worden nog druk bezocht door bijen en vlinders.

Dan maar kijken in de voortuin, en ja hoor! Hier hebben we nog voldoende plek. In de voortuin hebben we voornamelijk lage vaste planten als bodembedekker. De planten zijn begin dit jaar gepland waardoor er nog veel open ruimte is.

Zeg nou zelf? Dit is de ideale plek toch? Als Quinty volgend zomer naar school fietst, maakt ze eerst een stop bij de bessenstruiken.

Perfect toch?

Bedankt voor het lezen van mijn blog!

2 thoughts on “Ribes Rubrum allias de rode zure bes

  1. Die zure besjes zijn hier ook zeer geliefd door mijn dochter. En door mezelf! 🙂 Ieder jaar hoop ik er wat over te hebben voor confituur, maar helaas… Misschien volgend jaar, want de plant is deze zomer flink gegroeid!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s