Onkruid in het gras

Eenmaal terug van vakantie troffen we een dorstige tuin aan met uitdrogingsplekken in het gras. Althans in de voortuin. Het gras in de achtertuin bleek nog mooi groen te zijn. Het gras in de achtertuin is gezaaid op 6 april, en de voortuin hebben we ingezaaid op 22 april. In zowel de voor als achtertuin ligt hetzelfde graszaad, namelijk speelgras.

22 april 2019, graszaad ingestrooid

Hè balen die droge plekken, maar was ook in de lijn der verwachting met de hitte van afgelopen zomer.  Hadden we maar niet op vakantie moeten gaan, haha! S’avonds direct de sproeier aangezet. In een mum van tijd was het weer groen, maar helaas niet alleen met het gras dat we gezaaid hadden. Er is onkruid tussen gekomen, en niet een beetje, maar vele plukken straatgras en witbol. De variant varkensgras hebben we ook, maar deze komt tussen de stenen van het oprit op.

Witbol of straatgras?

Hmm wat te doen? Uiteraard advies ingewonnen bij anderen. De meest genoemde optie was afwachten tot volgend voorjaar, want het is een eenjarig onkruid, wat komend winter wel afsterft. In mijn ogen werd het onkruid alleen maar meer, er kwamen ook al pluimpjes op met mogelijk zaad voor nieuwe onkruid. Ik vond het ook geen gezicht.

Het is tijd om direct in actie te komen! Op de knieën en onkruidplukje voor plukje met wortels eruit trekken. Er vrij snel kreeg ik er een handigheid in en zat de eerste emmer al vol. Inmiddels ben ik 4 emmers verder in twee weken tijd. Eerst onkruid plukken en daarna maaien.

Het doet mij deugt jullie te vertellen dat ik aan de winnende hand ben! Op naar een onkruidarm gras! (Dan is al het spitten niet voor niets geweest)

Wat is jullie gras verhaal? Of heb je andere tips om onkruid tegen te gaan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s