Uit eigen tuin, van een ander

Nu jullie er toch zijn? Willen jullie druiven en eieren mee?

Afgelopen zondag hebben we een kampvuurfestival gevierd met familie, bij familie. Onze dochter van vijf kon haar geluk niet op; ‘Yes, dan mag ik broodjes bakken en marshmallows braden’!

We hebben een heerlijke middag gehad met lekkere hapjes, drankjes, het kubbs spel, een vuurtje en uiteraard goede muziek! Maar daar gaat deze blog niet over.

Deze blog gaat over de heerlijke druiven en eieren uit de eigen tuin, die naar meer smaken. Naar meer zelf verbouwen en meer groente en fruit consumeren (alhoewel dat laatste al aardig goed gaat).

C’ est la Vie, servies van Jet

Hoe gaaf is het, dat je uit je eigen tuin kunt eten, maar ook uit je eigen tuin kunt delen. Nu gaan we niet direct beginnen met eigen druivenranken, maar wel met een echte moestuin! Of beter bekend als een volkstuintje. Samen met mijn handige vader ben ik opzoek naar een volkstuin plek in Delden. We gaan ons inschrijven bij de vereniging van volkstuinders in Delden, en wie weet kunnen we ooit ons eigen volkstuintje bemachtigen.

De moestuinbak in de achtertuin blijft uiteraard. Het is altijd handig om tomaten, komkommers, sla en kruiden op loopafstand van de keuken te hebben.

Heb jij nog goede tips voor een volkstuin? Of heb jij materialen over, zoals zaden, gereedschap of stokken? Dan hoor ik graag van jou.

Op naar de volgende stap: Inschrijven bij de vereniging, met een bakje druiven naast de laptop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s