Green of Heart in de schoolbanken!

Jawel! Ik heb mij zojuist inschreven voor de thuisstudie ‘ Tuinieren in de moestuin’ aangeboden door de LOI. Het is een praktijkgerichte cursus die aangepast is op mijn startmoment. Ik heb mij zojuist ingeschreven, dus mijn eerste lesstof zal gaan over tuinieren in de herfst.

De cursus begeleidt mij per seizoen door de moestuin. Welke voorbereidingen moet ik treffen, hoe dien ik de tuin te bemesten, welke gewassen kan ik wanneer zaaien of poten, en wanneer kan ik beginnen met oogsten?

Maar waarom wil ik hiervoor een cursus doen? Door de boeken uit de bieb, de informatie van het internet, en het ‘gewoon’ doen, leer je toch ook? Jawel absoluut, maar ik wil nieuwe dingen leren, en ook groentes verbouwen die ik niet ken.

De LOI biedt alvorens inschrijving de mogelijkheid van een proefles aan. Deze heb ik vanochtend afgerond en maakte mij zeer enthousiast naar meer…

De lesstof van vanochtend ging over de tuinvoorbereiding in de maand Maart. Eén van de extra opdrachten is het kweken van champignons. Ik vind champignons heerlijk, en ik ken de supermarkt soorten, maar meer moet je mij niet vragen. Erg leuk dat ik hier straks mee mag experimenteren.  

Een leuke extra is de leerstof die ze aan aanbieden over moes tuinieren met kinderen. Wat kunnen kinderen zelf kweken en opeten? Waarmee kunnen ze helpen in de tuin? Onze dochter van vijf helpt graag mee in de tuin, dus nog meer stimulans en buiten uurtjes voor haar! Dan kan ze straks meer dan onkruid uit de tuin trekken, alhoewel ik het erg fijn vind dat ze dit leuk vind.

Ook wil ik deze lesstof gebruiken voor de scouting. Ik ben leidster bij de scoutingvereniging in Delden over de jongste groep, de Bevers. De Bevers zijn kinderen van vijf tot en met zeven jaar, die erg nieuwsgierig zijn en graag nieuwe dingen willen zien en ervaren. Ik ben van mening dat het betrekken van kinderen in het moestuinproces, naast leerzaam ook erg gezond is. Lekker buiten, handen in het zand, niet bang om vies te worden, en als beloning lekker smullen van al het lekkere gezonde (alhoewel we thuis ook erg gek zijn op zoete en hartige snacks).

Ik houd jullie op de hoogte!

2 thoughts on “Green of Heart in de schoolbanken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s