We got ourselves a kitchen garden!

Yes, yes en nog eens yes! Ik ben sinds deze week, gezamenlijk met mijn vader, huurder van een volkstuin in Delden. Zo gedacht, zo gedaan.

Elke woensdag ga ik na schooltijd van Quinty lunchen bij mijn ouders. Twee weken geleden hadden we het over zelf verbouwde groenten en hoe lekker dat is. Zo vanuit eigen land in de pan en op je bord.. Nu heb ik in onze tuin een kruidenbak en een moestuin aangelegd, maar deze moestuin is 5 vierkante meter. Heerlijk om mee te experimenteren, maar onvoldoende voor dagelijkse afwisselende maaltijden. Hierbij kwam bovenop, dat mijn vader de eigen verbouwde aardappelen zo lekker vindt.

Waarom beginnen we dan niet samen een moestuin?

Zo geschiede mijn verdiepingstocht in de volkstuinen in Delden. Al vrij snel kwam ik op de website van de volkstuinenvereniging in Delden (http://www.volkstuindelden.nl/). Ik had een wachtlijst verwacht, maar nee, er waren drie plekken vrij. Na een rondleiding is ons oog gevallen op een volkstuin tegenover de watertoren. Deze is vanaf ons huis dichtbij, en ik ken een mede tuinierde op hetzelfde complex. Wellicht heeft zij nog goede tips voor mij.

Volkstuin Volkstuinenvereniging Biologisch tuinieren

Op bovenstaande foto zien jullie ons perceel. Het perceel is mooi vlak en schoongemaakt, de composthoop krijgen we er gratis bij. Mijn vader en ik willen een biologische milieuvriendelijke moestuin, dus geen gif, geen kunstmest, maar wel organische mest en biologische zaden (straks eigen zaden).

Morgenavond maken we een tuin indeling en een stappenplan, hierbij kan ik direct de geleerde theorie van mijn cursus toepassen.  Ik ken nu diverse soorten organische mest, het belang van wisselteelt, en het belang van goede contacten op het complex van de volkstuinen.

Binnenkort meer over onze volkstuin. Heb jij een volkstuin, of een volkstuin gehad? Ik hoor graag jouw ervaring of tips.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s