Eén maand later

Beste lezer,

Vandaag de dag is het precies een maand geleden dat ik en mijn vader zijn begonnen op onze moestuin. Onderstaande foto is de beginfoto van het perceel:

0-meting 23 september

Jullie zien een kale moestuin met een grote composthoop in het midden. De composthoop bestond uit plaggen met onkruid. Het perceel was overwoekerd met onkruid, en de volkstuinders vereniging heeft het onkruidarm gemaakt alvorens wij het perceel konden huren. Waarvoor dank!

Maar een composthoop in het midden van het perceel paste niet in onze plannen. Op naar de tekentafel! Zie ook mijn blog op 1 oktober; https://greenofheart.nl/2019/10/01/voorbereidende-werkzaamheden/

IK HEB HET NOG NOOIT GEDAAN, DUS IK DENK DAT IK HET WEL KAN (pippi langkous)

Ja met vol goede moed ben ik begonnen aan het verplaatsen van de composthoop. Handschoenen aan, bats mee en en een kruiwagen naast mijn zijde. Helaas bleek het veel meer werk dan ik alvorens bedacht had. Wat had ik in mijn hoofd gehaald? En waarom met een bats? Op de composthoop lagen grote plaggen, deze kreeg ik met een bats niet te pakken. Dan maar met de handen. Zweten, zweten en uitkijkend naar het eindresultaat. Ik wist dat mijn werkzaamheden makkelijker af gingen met een spitvork, maar de aanschaf van een spitvork is prijzig… Totdat mijn buurman mij wees op een spitvork, en dat ik de zijne mocht lenen. Wat een verademing, dit maakt het werk veel lichter, en dus beter vol te houden.

Met trots laat ik jullie ons volgende resultaat zien:

Voorbereidende werkzaamheden

We hebben rechts in de hoek een compostbak gemaakt van pallets. Het zijn twee bakken geworden. Eén voor de huidige compost en één voor de nieuwe compost. De huidige composthoop was dusdanig groot dat niet alles in de bak paste… jullie zien links naar de compostbak nog een klein gedeelte liggen.

Nu de composthoop weg was konden we verder met het spitten. Mijn vader en ik hadden beide al een gedeelte omgespit, maar mijn spitwerk gaf een ander resultaat dan dat van mijn vader. Wat kun je verkeerd doen aan spitten? Nou veel, want als je het niet goed omspit komt de toplaag niet onder de grond, en blijf je het komende onkruid zien. Ik ben nu in de leer bij mijn vader voor het spitten, ik moet blijkbaar dansen met de bats…

Oh en een spitvork? Die hebben we nu aangeschaft.

Mijn volgende blog gaat over fruitbomen, deze zijn inmiddels besteld.

Bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s