Help mijn weegschaal kreunt!

En naast het kreunen laat hij de kilo’s stijgen in plaats van dalen… Tijd voor een gedegen plan en actie!

Het plan is er, en de actie begint vandaag! Ik heb besloten om te starten met een detox week en aansluitend een schoon eten dieet. Het schone eten wordt de nieuwe basis.

Mijn valkuil is s’ avonds wanneer mijn dochter op bed ligt. Ik rommel eerst nog wat in het huis om vervolgens met een kop koffie en zoetigheden de avond te beginnen. Daarna plof ik op de bank voor een film, serie of documentaire en het snacken met een alcoholische versnapering kan beginnen. Dit moet ik dus niet meer structureel doen.

Ik stop met het kopen van bulkvoeding en start het afvallen met een kick start! Namelijk de detox week. Dit betekend dat ik komende week de volgende producten niet mag:

 • Koffie
 • Alcohol
 • Bulkvoeding
 • Bewerkte producten
 • Frisdrank
 • Suiker

Wat mag ik wel?

 • Water
 • Thee
 • Veel groenten
 • Peulvruchten
 • Fruit
 • Ongezouten noten

Gaat dit slagen? Ja, want ik wil het en heb deze week een rustige agenda. Daarnaast heb ik dit afgelopen jaar eerder gedaan, toen heb ik het volgehouden. Het is misgegaan na de detox week, want toen verviel ik in mijn oude patroon.

Krijg ik er hulp bij? Ja, want ik volg het stappenplan van auteur Max Tomlinson.

In zijn boek benoemt hij vijf probleemzones met vet opslag, de buik, de kwabjes in de zij, de billen, de onderarmen en de vet opslag onder je schouderblad (de rollen bij een strakke bh).

Hij legt uit dat dit in combinatie met hormonen gaat, en hoe je aan de slag moet voor een juiste hormonenspiegel, zodat de vet opslag correcter is. Wil je het precies weten hoe het werkt? Of wil jij ook gaan detoxen? Leen zijn boek bij de bieb.

Vervolgens houd ik een eet dagboek bij op Lifesum, een app die mij helpt om mijn gezondheidsdoel te bereiken.

Op naar de supermarkt met een boodschappenlijstje!

Boodschappenlijst maken en een verse muntthee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s