Feest!

HieperdePiep…. Hoera! Vandaag is onze dochter Quinty zes jaar, en wie jarig is, die trakteert.

De traktatie voorbereiding is vorige week begonnen. Drie andere kindjes in haar klas hadden in die week getrakteerd, dus Quinty ging zich afvragen wat zij mocht trakteren. Ze wist het wel… ze wou snoep trakteren. Helaas voor haar vonden wij dat niet goed. Haar school heeft immers de voorkeur uitgesproken voor een gezonde traktaties. Quinty vertelde zelf dat één klasgenootje geen gluten mocht, dus hier wilde ze graag rekening mee houden.

Zo begon onze zoektocht op Google en Pinterest naar gluten vrije gezonde traktaties. De eerste zoekresultaten bestonden uit spekjes op een Fronzen prikker, popcorn en fruit. Quinty wou uiteraard de frozen prikker, maar hier zat geen fruit bij… een paar klikken verder kwamen we op een fruitspiesje in de vorm van een bloemetje! Quinty was direct enthousiast, want de snoep bloemetjes vind ze super lekker!

Fruit traktatie

Benodigdheden:

  • Satéprikkers
  • Groene druiven
  • Rode druiven (kan eventueel ook met alleen groene druiven)
  • Komkommer
  • Bloemetjes van snoep

Vanuit eigen ervaring met een kieskeurige dochter heb ik bewust gekozen voor pitloze druiven. De bloemetjes zijn zachte bloemensnoepjes met echt fruitsap en vrij van dierlijke gelatine. Daarnaast hebben ze de stempel glutenvrij, want er zit maximaal 20 milligram gluten in een kilo. Op de website van de Nederlandse Coeliakie vereniging lees ik dat dit product dan voldoet aan de eisen van een gluten vrij levensmiddel.

In het oorspronkelijke Pinterest voorbeeld worden de fruitspiesjes gepresenteerd in een kratje met een plastic grasmatje. Ik heb hierover zitten denken, maar ten eerste had ik geen grasmatje van plastic, en ten tweede wist ik niet goed of ik dit op de fiets kon vervoeren (of het dan heel blijft). Ik heb gekozen voor de makkelijkste optie en dat is gezellig met z’n allen in een bakje. Gelukkig maar, want tijdens het uitdelen moesten alle kindjes hun ogen dicht doen.

Bron vermelding:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s