Kersenboom jaar 2

Eén van mijn vaste ochtend rituelen is het naar buiten kijken zodra ik wakker ben. Heeft het geregend? Is het bewolkt? Of straalt de zon? Vanochtend was het een bewolkte ochtend, met een straat die nat was van de regen. Yes het heeft geregend! Goed voor de tuin en moestuin.

Maar… dat was niet alles… de kersenboom is zich volop aan het ontwikkelen met vruchten! Een paar weken terug stond de boom prachtig in bloei. Veel bloemen en veel rond zoemende bijen. Ik had dit jaar een aantal kersen verwacht, maar niet dat de boom zoveel vruchten heeft. Dit is namelijk het tweede jaar dat deze boom in onze tuin staat. Vorig jaar gaf hij ons +/- 20 kersen, waarvan we er zelf 10 konden opeten. Dit jaar lijkt het eerder op een oogst van 100 kersen.

Foto vanaf het slaapkamer raam

Wanneer kan ik de eerste rode kers verwachten?

Via een zoektocht op het internet kom ik op een website van een kersenbedrijf. Diegene schrijft over een vroeg, midden en laat seizoen. Begin juni betreft het een vroeg seizoen, midden juni een midden seizoen, of eind juni dan is het een laat seizoen. De warmte in de maanden maart, april en mei bepaalt wanneer de eerste kers aan de boom zit. Tot nu toe hebben we warme dagen, en nu regen… zijn dit de juiste omstandigheden voor een vroeg seizoen?

Nu afwachten hoe de vruchten zich gaan ontwikkelen…. en hoeveel vruchten wij kunnen oogsten…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s