Het verhaal van onze roos

Onze dieprode roos heeft een levensverhaal. Een verhaal waarvan we het begin niet weten… we weten namelijk niet in welk jaar de roos voor het eerst in Delden is gepland. We hebben de roos voor het eerst in 2011 gezien, deze stond in de tuin van ons eerste huisje. Sindsdien zijn we drie keer verhuisd, en is de roos ook drie keer verhuisd…. Daarnaast heb ik met de roos een schrijfwedstrijd gewonnen.

In 2019 heb ik meegedaan aan de schrijfwedstrijd van de Tuinen van Appeltern. De bedoeling was het schrijven van een tuinverhaal om kans te maken op een jaarkaart.. Ik ben een beginnende tuinierster, met ervaringen die ik opdoe vanuit mijn eigen tuin. Waar ben ik het meest trots op? Ik ben het meest trots op onze prachtige roos.

De roos is niet zozeer mijn project, maar meer een gezamenlijk project met Kelvin. Velen in onze omgeving geven aan dat we deze roos niet konden over poten, dat zou ze nooit overleven. Inmiddels is ze meerdere malen verhuisd en de kleur lijkt steeds intenser te worden;

Foto credits; Kelvin Vehof

Ons geheim? Veel liefde geven en bananenschillen.

Nieuwsgierig naar het volledige verhaal van onze roos? Zie: https://greenofheart.nl/de-roos/

Nieuwsgierig naar ons bezoek naar de Tuinen van Appeltern? Dit heb ik helaas nog niet schriftelijk geformuleerd. Graag verwijs ik jullie naar de website van Appeltern zelf. https://appeltern.nl/nl/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s